Turmalina – cristalul miraculos care vindeca

Turmalina este o piatra pretioasa ce se gaseste in natura intr-o varietate de culori de la albastru la verde, galben sau negru. Termenul de Turmalina vine de la expresia Singhaleza “tura mali” care inseamna “piatra amestecata cu culori vii. Este considerata inca din antichitate o piatra magica sau o piatra supranaturala deoarece are abilitatea speciala de a genera o sarcina electrica si de a emite ioni negativi si raze infrarosii permanent.

Razele infrarosii sunt unde invizibile de energie capabile sa patrunda in toate straturile corpului uman pana la nivelul tesuturilor, muschilor si oaselor. Prin emiterea razelor infrarosii si a ionilor negativi, este stimulat sistemul imunitar ce contribuie la detoxifierea organismului. Ionii negativi sunt foarte importanti in procesele de imbunatatire a starii de sanatate. Atunci cand sunteti la munte si simtiti cum aerul curat va revigoreaza, acest lucru se intampla datorita ionilor negativi prezenti in atmosfera. Ionii negativi generati de turmalina ajuta la oxigenarea creierului, stimularea sistemului nervos, si imbunatatirea circulatiei sanguine.

Prin sarcina electrica pe care o genereaza turmalina, apare efectul termic in momentul exercitarii unei presiuni asupra acestei pietre. Caldura generata de turmalina, favorizeaza dilatarea vaselor sanguine, ameliorarea durerilor si sporirea efectelor de imbunatatire a anumitor afectiuni
Turmalina este cel mai des folosita in cazul afectiunilor articulare si osoase deoarece elimina durerile si ajuta in procesele de vindecare a afectiunilor asociate cu reumatismul. Artroza, fracturile osoase, leziunile tendoanelor sau spondiloza sunt cateva afectiuni in care turmalina este recomandata.

Pentru mai multe detalii despre produsele cu turmalina create special pentru afectiunile reumatice, da click aici